במהלך השנים האחרונות מחלקות IT עסקו בעיקר בהתלכדות של מספר טכנולוגיות חדשות על-גבי התשתיות שלהם. בנוסף לאיומי הרשת המסורתיים, מחלקות ה-IT אחראים כעת על ניהול התקנים כגון מוניטורים של מערכות HVAC, תרמוסטטים חכמים, התקני שליטה ו- ,Smart Grid Power Monitoring בנוסף למערכות שו"ב מבוססות IP ומצלמות מעקב בוידיאו, ולמנוע ניצול של הרשתות הפגיעות הללו. מתקנים מודרניים מעדיפים כעת לשלב בין הפתרונות המכאניים והאלקטרוניים במטרה לייצר חוויה הוליסטית ומקיפה עבור כל המעורבים – חוויה שמתחילה כבר בדלת הכניסה הראשית.
במשך שנים ארוכות, למערכות שו"ב הייתה רק מטרה אחת – לשלוט על הגישה למתקן. האינטרנט של הדברים (IoT) שנכנס לחיינו לפני מספר שנים, משנה באופן דרמטי גם את תעשיית מערכות השו"ב. במקביל לשליטה מלאה, מערכות שו"ב מודרניות מאפשרות כעת לשפר הן את תפוקת המתקנים לרבות מרכזי נתונים והן את תפוקת העובדים. IoT הוא מונח שטבע חוקר הטכנולוגיה קווין אשטון ב-1999 ומתייחס לטכנולוגיה המאפשרת תקשורת מתקדמת בין מכשירים, מערכות ושירותים באמצעות מגוון רחב של פרוטוקולים ויישומים.
אחד מקווי החזית של ה-IoT הוא איזור הכניסה למתקן. במערכות שו"ב מסורתיות, חווית המשתמש שלך מתחילה ומסתיימת בדלת הכניסה – אתה מעביר כרטיס אלקטרוני או לוחץ על קוד הכניסה והדלת נפתחת. אך כאשר מדובר במערכת שו"ב עם יכולות IoT, הדלת היא רק שער הכניסה למגוון עצום של יישומים מותאמים אישית גם בתחום בקרת המבנה. מרגע כניסתו של עובד למתקן, המערכת תדליק עבורו את האור במשרד באופן אוטומטי, תכוון את הטמפרטורה הרצויה ובמקביל תיידע את מחלקת האבטחה על כניסתו של העובד לבניין באופן תקין. במהלך היום המערכת מנטרת מספר מדדים כגון שימוש במים (ושולחת התראות במידה ויש נזילה בשירותים לדוגמה). כאשר העובד מסיים את עבודתו ועוזב את המשרד המערכת מבצעת בדיוק את אותן פעולות שהיא ביצעה כאשר הוא נכנס, רק בסדר הפוך. האורות והמזגנים כבים, והדלתות ננעלות. במקרה והעובד מגיע למתקן במהלך סוף השבוע, המערכת תדע להדליק את האור רק בנתיב שנדרש לעובד וכך לחסוך בצריכת האנרגיה.
מערכות שליטה ובקרה מעולם לא נבחנו מנקודת מבט של שיפור היעילות וחוויית המשתמש, אך עם האינטרנט של הדברים ניתן ליהנות גם משיפור במוראל העובדים וגם לייצר חיסכון משמעותי בעלויות התפעול. ה-IoT מאפשר לחבר כמעט כל יישום תפעולי של הבניין לרשת אחת, החל ממערכות תאורה ואינטרקום, וכלה במערכות וידיאו ואבטחה.
שילוב של IoT במערכות שו"ב הוא לא דבר נטול סיכונים. מנקודת מבט ארגונית, השילוב הזה עלול לגרור בלבול בכל הנוגע לאחריות לקבלת החלטות בין מהנדסי המתקן להנהלת ה-IT. מי לדוגמה אחראי כעת על דלת הכניסה ועל האבטחה הפיזית שהיא מספקת? האם מכיוון שמדובר כעת בהתקן IT גם התקצוב שלו צריך להגיע ממחלקת ה-IT? שתי הקבוצות נדרשות לשתף פעולה ולתרום כל אחת מניסיונה על מנת לגבש מנגנון יעיל ונכון של קבלת החלטות לטובת המתקן.