אחד התפקידים החשובים ביותר של כל מנהל מרכזי נתונים הוא לשפר את היעילות האופרטיבית של המתקן. הנה 10 מפתחות חשובים שיאפשרו לכם לעמוד במשימה:
קיבולת משאבים מרכזיים (שטח, חשמל, קירור וחיבורי חשמל / רשת)
מנהלי מרכזי נתונים צריכים לקבל את ההחלטות המושכלות בכל הקשור לשמירת מקום לאספקת ציוד IT חדש, שימוש במשאבי כוח ביעילות רבה יותר וחיסכון בהוצאות התפעול כאשר תידרש בעתיד יכולת רחבה יותר. לפיכך, קבלת מידע מדויק בזמן אמת על ניצול שטח הרצפה, כוח, קירור ויכולת קישוריות רשת חיונית לקבלת החלטות כאלה.
עלות אנרגיית מרכז הנתונים
IDC מדווח כי צריכת האנרגיה לשרת גדלה בכ-9% בשנה ברחבי העולם, שכן צמיחה בביצועים מעלה את הביקוש לאנרגיה. העלות הכספית של האנרגיה הנצרכת יכולה להוות עד 50% מסך ההוצאות התפעוליות של מרכז הנתונים, וככאלה יש צורך לפקח ולהקטין אותה באופן מושכל.
שינוי דרישות לפי הצורך
בסביבה טיפוסית של מרכז נתונים, עד 30% מהשרתים מוחלפים מדי שנה. שרתים בני פחות מחמש שנים נכשלים שלוש פעמים בתדירות גבוהה יותר ועולים 200% יותר לתמיכה מאשר שרת חדש. כדי לשמור על SLA תוך שיפור היעילות והפרודוקטיביות של צוות מרכז הנתונים, חשוב לפשט את ניהול המהלכים, הוספות ושינויים עבור ציוד, שרתים ומשאב רשת.
ארונות ושטחי רצפה זמינים
תכנון קיבולת שטח אינטליגנטית הוא המפתח להרחבה ואופטימיזציה של מרכז הנתונים. יש לעקוב אחר שטחי ארונות זמינים מבחינת מקומות פנויים בכדי לדעת כמה יעיל השימוש בחלל ולתאם כמה שטח לעומת קיבולת כוח יש עבור פריסת ציוד חדש. יש לעקוב אחר שטח הרצפה שנותר מבחינת מספר עמדות הארונות בכדי לדעת כמה שטח לבן פנוי לפריסת ארונות חדשים במרכז הנתונים.
ארונות עם מרבית חיבורי נתונים וחשמל פנויים
כדי להשיג ניצול מיטבי של כל משאבי הארונות, הכרת המקום הטוב ביותר לשריין מקום בארונות לציוד חדש דורשת גם לדעת לאילו ארונות יש מחברי נתונים זמינים ויכולת יציאת חשמל. יש להפיק את המרב מיכולת הרשת ויציאת הכוח הפיזית על ידי מעקב אחר כל היציאות הזמינות בארונות. רק אז אפשר לזהות את הארונות האופטימליים כדי להתקין בצורה חכמה שרתים וציוד רשת חדש ובכך להפחית את הוצאות התפעול.
עומס שיא לארון במשך 30 הימים האחרונים
משאבי הכוח של מרכז הנתונים מוגבלים יותר ויותר, ומצליחים להתמודד ולהגיע לזמני uptime וניצול כוח יעיל. מכיוון שכך, מנהלי מרכזי נתונים זקוקים לתצוגה מלאה של כמה כוח נצרך, כמה זמין והיכן ניתן לשפר את היעילות. מדידת כוח פעיל מקריאות כניסת ה- PDU והגדרת ספי אזהרה והתראה קריטית בעומסים ברמת הארון מבטיחה התרעה מידית לפני שנוצרת בעיה ותגובה לפני פגיעה בשירות.
תאימות של יתירות הכח של הארון
בסקר שנערך ע״י מכון UPTIME נמצא כי 33% מהנשאלים טענו כי הפסקות חשמל היו הגורם הראשון להשבתה וכ -80% אמרו כי ניתן היה למנוע את הנפילה הגדולה ביותר שלהם. מנהלי מרכזי נתונים נמצאים בלחץ גובר לספק כוח רב יותר לארונות עמוסים בצפיפות חומרה ולכן חיוני שיהיה במקום יתירות כוח בכדי להבטיח שתמיד יהיה כוח זמין לציוד IT. כדי לסייע במזעור זמן ההשבתה יש להשתמש בניתוח ודיווח במטרה להשיג תאימות של 100%.
יעילות צריכת חשמל (PUE)
מדד שפותח על ידי איגוד הרשת הירוקה, הוא ה- KPI הנפוץ ביותר לדיווח על יעילות האנרגיה של מרכז הנתונים. זהו יחס בין כמות האנרגיה הכוללת לאנרגיה המועברת למכשירי IT. יש לשאוף ולהגיע למדד PUE של פחות מ- 1.5, ואפילו 1.2. אם ה- PUE גבוה מדי, יש פוטנציאל גדול לחיסכון בעלויות על ידי יישום שיטות עבודה מומלצות להתייעלות אנרגטית במרכז הנתונים. יש לעקוב אחר PUE לאורך זמן כדי לראות את ההשפעה הנובעת משינויי יעילות, מבחינה היסטורית ועל פי עונתיות השנה.
אחוז הארונות העומדים בתקן ASHRAE
הגדלת היעילות האנרגטית והבטחת תנאים סביבתיים מיטביים עבור ציוד ה- IT על ידי שמירה על הטמפרטורה והלחות בטווחים המסופקים על ידי החברה האמריקאית למהנדסי חימום, קירור ומיזוג אוויר (ASHRAE). שימוש בחיישנים סביבתיים לזיהוי נקודות חמות, קירור יתר ורמות לחות קיצוניות על ידי הצגה חזותית של כל נקודות החיישן. יש להקפיד ולעקוב אחר אחוז הארונות במרכז הנתונים שלך העומדים בתקן ASHRAE במטרה להגיע ולשמור על 100% תאימות.
אירועי נקודות חמות
נקודות חמות, או מקומות בצריכת ציוד IT בהם קירור לא מספיק גורם לטמפרטורה לעלות על הטווח המומלץ, מהווים איום על ציוד ומגדילים את הכשלים בו. פיקוח ומעקב אחר טמפרטורות הכניסה לציוד בסביבת מרכז הנתונים במטרה לצמצם את הגודל והמשך של כל המקומות החמים המשפיעים על אספקת השירות. ניתן לעזור בתיקון נקודות חמות על ידי הבטחת אריחי רצפה צפה מוגבהים כראוי, שימוש בניקוב אריחים מתאים, יישום הכלה של מעבר חם וקר, מיקום ארונות ויחידות CRAC בצורה נכונה ופיזור שרתים בצפיפות גבוהה ברחבי מרכז הנתונים.
איך מתחילים לעקוב אחר כל כך הרבה מדדים?
חשוב לנתח ולפעול לפי מדדי הביצוע, ה-KPI's, המשפיעים ביותר על מרכז הנתונים ועם הפתרון המקיף לניהול תשתיות מרכז נתונים, תוכנת DCIM, זה אפילו פשוט מאוד.
תוכנת DCIM היא כלי מודרני המספק את כל ה-KPI's המובילים ומפיק דוחות וניתוח חזותי של תצורת לוח המחוונים. נתונים נאספים ישירות מציוד המתקן כדי להבטיח מידע מדויק ואיכותי המוביל לתובנות עמוקות ואמינות יותר. תוכנת DCIM מקלה על אנשי מרכז הנתונים לקבל החלטות חכמות ומושכלות יותר לשיפור יעילות מרכז הנתונים תוך פשטות ניהול היכולות.