איסוף ועיבוד מידע לתפעול אפקטיבי של אירועי אבטחה
PSIM – Physical Security Information Management היא קטגוריית תוכנה המספקת פלטפורמה שביכולתה לבצע אינטגרציה עם מספר מערכות בטחון, חיישנים ובקרים. המערכת שולטת בהם ומקבלת ומציגה התרעות בתצוגת מסך אחודה המקלה על המשתמש בטיפול באירועים.
המערכת מאחדת ומבצעת קורלציה של התרעות ואירועים ממספר מערכות שונות הפועלות בדרכי תקשורת ופרוטוקולים שונים, מציגה אותם בתוכנה אחת עם ממשק משתמש אחוד ומספקת למפעיל חדר הבקרה תמונת מצב תפעולית רחבה הכוללת את מה שקרה, היכן קרה וכיצד להגיב.
למערכת PSIM ישנם 5 מאפיינים בולטים:
- איסוף – מערכת השו"ב מתחברת ואוספת סוגי מידע שונים ממערכות שונות ומיצרנים שונים, עם מגוון רחב של פרוטוקולי תקשורת. כל תתי המערכות שאליהן מערכת השו"ב מתחברת מוצגות תחת סטנדרט אחיד של ממשק משתמש, נוח וקל לתפעול.
- תרגום המידע – כאשר המידע מתקבל מתתי המערכות השונות המערכת "מתרגמת" את המידע שהתקבל לשפת אנוש, ומספקת תמונת מצב המאפיינת את סוג האירוע, חומרתו, מיקומו, והזמן בו התרחש.
- תכנון – למערכות השו"ב מנגנון פנימי המאפשר להגדיר מראש תרחישי פעולה ותרחישי זרימה (SOP- Standard Operating Procedure) על מנת לטפל ולתפעל אזעקות ואירועים. נהלי התפעול ניתנים להתאמה לפי צרכי הארגון ומופעלים לפי סט הנחיות שהוגדר מראש בשלב התכנון. התהליך כולל הטמעת ספר הנהלים בארגון בצורה דיגיטאלית על מנת להשתמש בו בעת הצורך להתווית נוהל הפעולות והתגובות במהלך אירוע.
- הנחיות – מערכת השו"ב מנחה את המפעיל בכל שלב ומספקת מידע חיוני בהתאם לשלבי התגלגלות האירוע: וידאו חי והקלטה של האירוע וקדם אירוע (מה קורה), מפת סינופטית גיאוגרפית – מיקום האירוע (היכן קורה), תהליך SOP (כיצד להגיב). אספקת כל המידע בזמן אמת מפחיתה באופן דרמטי את זמן התגובה של המפעיל ומשאירה אותו כל העת עם "אצבע על הדופק" בכל הקשור להשתלשלות האירוע.
- דוחות וניתוח – סט כלים המאפשר תחקור לאחר האירוע של אופן וזמני תגובת המפעיל, לצורך שיפור ושינוי נהלים ולטובת התמודדות טובה יותר עם אירועים עתידיים.
מערכות השו"ב מעניקות יתרונות רבים לארגון, ביניהם שליטה רחבה יותר במתרחש, מודעות למצב בכל רגע נתון, ניהול ודיווח המאפשרים שיפור ניכר של מערך האבטחה בארגון.