טכנולוגיות חדשות לניהול תרמי של מרכזי נתונים מפותחות מדי יום במטרה לענות על הדרישות החדשות של מרכזי נתונים גדולים וקטנים כאחד. מתקני Colo, ענן, Enterprise וקצה עושים שימוש במגוון אפשרויות קירור: מים מצוננים, משאבת נוזלי קירור, קירור באוויר ועוד. במקרים רבים נעשה שימוש ביותר משיטה אחת, תלוי בצפיפות היישומים בתוך מרכז הנתונים.
לא משנה מהי שיטת הקירור שנבחרה, כל השיטות זקוקות לפתרונות ניהול תרמי שיאפשרו למקסם את יעילותן ולצמצם את עלויות התפעול. במקביל, גם השימוש ההולך וגובר ביישומים בעלי צפיפות אנרגטית גבוהה כגון בינה מלאכותית, יוצר דרישות חדשות לפתרונות קירור.
פתרונות הקירור המודרניים נדרשים לסגל עצמם למספר טרנדים בולטים בתעשיית מרכזי הנתונים:
- מרכזי נתונים רבים הופכים לגדולים יותר. בימינו, אין זה חריג לראות פרויקטים בגודל של 10 MW ויותר – דבר שהיה בלתי נתפס עד לפני מספר שנים. הניהול התרמי צריך לעמוד במגוון דרישות, ביניהן למקסם את זמן פעולת המערכת, לצמצם עלויות ולשפר יעילות.
- באופן הפוך, יש מרכזי נתונים שהופכים לקטנים יותר. בשנה האחרונה חל זינוק עצום במספר ה-Edge sites. מחשוב קצה דורש פתרונות ניהול תרמי שיבטיחו זמינות ובמקביל יספקו יתרונות תפעוליים שלא קיימים ברשתות מבוזרות גדולות.
- מרכזי הנתונים הופכים לחמים יותר. בניגוד לעבר, אם תסתובבו היום במרכז נתונים סביר להניח שלא תצטרכו סוודר. בשנת 2016 נקבעו קווי מנחה חדשים ע"י ASHRAE שהעלו את הטמפ' המקסימלית המומלצת במרכזי נתונים מ-18 מעלות ל-27.
- במקומות מסוימים, מרכזי נתונים נדרשים להיבנות למעלה ולא הצדה. זה קורה בעיקר באזורים מאוכלסים ויקרים כגון סן פרנסיסקו, לונדון או הונג-קונג. לצורת בנייה זו יש משמעות, כמובן, גם על הפתרונות שנדרשים לניהול התרמי.
צפיפות אנרגטית גבוהה דורשת פתרונות יצירתיים
תעשיות רבות זקוקות למחשוב בצפיפות אנרגטית גבוהה במטרה לתמוך ביישומי זיהוי פנים, Data analytics, בינה מלאכותית ולמידת מכונה. הדבר דורש קירור ברמת הכונן והצ'יפ ולצורך כך מפותחות כיום מספר טכנולוגיות קירור חדשות. כוננים כאלו יהיו ממוקמים לרוב בסביבות Pod בתוך מתקני ענן גדולים ומתקני Colocation שכבר מקוררים באמצעות מים מצוננים, נוזלי קירור או טכנולוגיות אידוי. פתרונות קירור באמצעות אוויר כוללים הכלה, In-row cooling או מודולים של Rear door heat exchange.